Политика за колачиња

Damien Smith
PublisherDamien SmithPublisher

Политика за колачиња за CasinoRank
Датум на стапување во сила: 20230222

Оваа политика за колачиња ги опишува видовите колачиња и други технологии за следење што може да се користат на нашата веб-локација. Можеме да ја промениме оваа Политика за колачиња во секое време. Сите промени во оваа Политика за колачиња ќе станат ефективни кога ќе ја направиме ревидираната Политика за колачиња достапна на или преку веб-локацијата.

Со користење на страницата, вие се согласувате со користење на колачиња во согласност со оваа политика.

Што се колачиња?

Колачињата се мали текстуални датотеки што се ставаат на вашиот уред кога ќе пристапите на нашата веб-страница. Колачињата ни помагаат да го препознаеме вашиот уред и да обезбедиме персонализирана содржина и реклами, да ги запомниме вашите параметри и генерално да го подобриме вашето искуство со прелистување.

Различни видови колачиња

Како се чуваат

Колачињата за сесии се привремени колачиња што се складираат само на вашиот уред за време на сесијата на прелистување. Тие се бришат кога ќе го затворите прелистувачот. Колачињата за сесии често се користат за следење на статусот на најавување, ставки во количката за купување или други поставки што сте ги поставиле за време на една сесија на прелистување.

Постојаните колачиња се зачувуваат на вашиот уред дури и откако ќе го затворите прелистувачот. Тие се користат за запомнување на вашите параметри или поставки за идните сесии на прелистување. Постојаните колачиња може да истечат по одредено време или може да останат на вашиот уред додека не ги избришете.

За што се тие

Основните колачиња се неопходни за веб-страницата да функционира правилно. Тие често се користат за запомнување на вашите информации за најавување или за следење на артиклите во вашата кошничка.

Функционалните колачиња се користат за запомнување на вашите параметри или поставки, како што се јазикот или големината на фонтот.

Колачињата за перформанси/аналитика се користат за собирање информации за тоа како посетителите користат веб-локација, како на пример кои страници се најпопуларни или колку време посетителите поминуваат на секоја страница. Тие исто така се користат за следење на специфичното однесување на корисникот, како на пример кои врски се кликнати или кои страници се прегледуваат. Овие информации се користат за анализа на сообраќајот на веб-локацијата и однесувањето на корисниците. Овие информации се користат за подобрување на перформансите на веб-локацијата и корисничкото искуство.

Колачињата за рекламирање се користат за следење на вашето однесување при прелистување и за прикажување персонализирани реклами. Овие колачиња често се креирани од трети лица огласувачи и може да се користат за собирање информации за вашите интереси или демографија.

Кој ги создава колачињата

Колачињата од прва страна се креирани од веб-локацијата што ја посетувате. Тие често се користат за запомнување на вашите преференции, информации за најавување или други податоци кои се неопходни за правилно функционирање на веб-страницата.

Колачињата од трета страна, од друга страна, се креирани од домен различен од оној што го посетувате. Тие често се користат за рекламирање или следење цели.

Нашите колачиња од трета страна

Нашата веб-локација користи колачиња од трета страна за да го анализира вашето однесување при прелистувањето, да ви прикаже персонализирана содржина и да ви обезбеди релевантни информации за нашите услуги. Колачињата од трета страна што се користат на нашата веб-локација вклучуваат:

  • New Relic: колачиња кои се користат за следење на перформансите
  • Google Analytics: колачиња кои се користат за анализа на користењето на веб-локациите

Како можам да управувам со колачиња?


 Можете да ги оневозможите или бришете колачињата преку поставките на вашиот прелистувач. Постапката за тоа може да се разликува во зависност од прелистувачот што го користите. Ве молиме следете ги линковите подолу за инструкции како да ги оневозможите или бришете колачињата во најпопуларните прелистувачи:

Гугл хром: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en-GB
Microsoft Internet Explorer: https://support.microsoft.com/en-us/help/260971/description-of-cookies
Microsoft Edge: https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-microsoft-edge-and-privacy
Safari (Desktop): https://support.apple.com/kb/PH5042?locale=en_US
Сафари (IOS): https://support.apple.com/en-us/HT201265
Mozilla Firefox: https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
Андроид: https://support.google.com/nexus/answer/54068?visit_id=1-636601972073000539-1281769835&hl=en&rd=1
опера: https://www.opera.com/help/tutorials/security/privacy/

Имајте предвид дека оневозможувањето или бришењето на колачињата може да влијае на вашата способност да користите одредени функции на страницата.

Ажурирања на оваа Политика за колачиња Можеме да ја ажурираме оваа Политика за колачиња од време на време. Ве охрабруваме периодично да ја прегледувате оваа политика за какви било промени. Сите промени на оваа политика ќе бидат ефективни веднаш по објавувањето на страницата.

About the author
Damien Smith
Damien Smith
About

Демиен „КриптоКинг“ Смит е пионер во конвергенцијата на крипто-игри. Од австралиските брегови натопени од сонцето до дигиталните длабочини на криптовалутите, тој направи револуција во начинот на кој играчите ги гледаат онлајн казината. На CryptoCasinoRank, тој гарантира дека светот ја гледа иднината на игрите, еден по еден крипто.

Send email
More posts by Damien Smith