Вести

October 31, 2023

Цените на крипто се зголемуваат во Uptober: Bitcoin, Ethereum и врвни добитници

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Вовед

Цените на крипто денес беа на позитивна територија во вторник, 31 октомври, во согласност со расположението „Uptober“ што го очекуваа многу набљудувачи на пазарот. Крипто сегментот помина низ турбулентна фаза, но се врати во тековниот месец, бидејќи неколку позитивни катализатори го подигнаа расположението на пазарот.

Цените на крипто се зголемуваат во Uptober: Bitcoin, Ethereum и врвни добитници

Биткоин цена

Цената на биткоинот забележа благ пад од 0,13% во текот на изминатите 24 часа на 34.275,85 долари, при што нејзиниот волумен се зголеми за 39,69% на 17,02 милијарди долари. Пазарната капа на крипто се намали за 0,14% на 669,32 милијарди долари. Имено, во текот на изминатите 30 дена, цената на Bitcoin додаде над 27% за време на пишувањето.

Цена на Ethereum

Од друга страна, цената на Ethereum забележа добивка од 0,77% до 1.799,28 долари до моментот на пишување, при што нејзиниот волумен се зголеми за 58,60% на 7,48 милијарди долари. Пазарната капа на крипто беше на 216,40 милијарди долари, што напредуваше за 0,78% во последните 24 часа. Цената на ETH додаде скоро 8% во последните 30 дена.

Други Cryptos

Помеѓу другите криптови, цената на XRP додаде скоро 4% до 0,5761 долари, а нејзиниот волумен вртоглаво порасна за 121,20% на 1,56 милијарди долари. Цената на Solana се искачи за околу 10% од вчера и се тргува на 36,02 долари, а нејзиниот обем порасна за 142,60% на 1,32 милијарди долари.

Сегмент на монети на меми

Чувството во сегментот на мем монети беше донекаде измешано, како што се гледа од промените на цените во цените на крипто. Цената на Dogecoin додаде 0,57% на 0,06922 долари за време на пишувањето, а нејзиниот волумен се зголеми за 55,81% на 306,43 милиони долари. Спротивно на тоа, цената на Shiba Inu падна за 0,08% на 0,000007939 долари во последните 24 часа, а нејзиниот волумен падна за 16,64% на 112,58 милиони долари.

Преглед на пазарот

Сепак, добивките во повеќето од главните крипто цени го турнаа пазарот повисоко. До моментот на пишување, глобалниот пазар на крипто се зголеми за 0,35% на 1,27 трилиони долари, а неговиот волумен во последните 24 часа се зголеми за 44,15% на 39,54 милијарди долари. Индексот на страв и алчност на пазарот на крипто беше на 72, што покажува дека инвеститорите се обложуваат на поризични средства.

Топ 4 криптоми

Топ 4 криптова за денес се Pepe Coin, BitTorrent(NEW), THORChain и Arweave. Овие криптови покажаа значителни придобивки на пазарот.

Пепе паричка

Цената на монетата Пепе забележа мала добивка од 0,07% за да се тргува на 0,000001177 за време на пишувањето, додека нејзиниот волумен во последните 24 часа скокна за 36,41% на 145,74 милиони долари. Сепак, токенот додаде скоро 22% во последните седум дена, додека во последните 30 дена додаде над 50%.

BitTorrent (НОВ)

BitTorrent(NEW) беше меѓу најголемите процентуални добитници на денешната сесија, што покажува дека инвеститорите се фокусираат на крипто. Цената на BitTorrent(NEW) се зголеми за 13,73% до 0,0000005133 долари до моментот на пишување, а нејзиниот волумен се зголеми за 11,82% на 44,73 милиони долари. Во последните 30 дена, крипто додаде над 32% по неодамнешниот пораст.

THORC синџир

THORChain доби на сила како уште еден врвен процент на пазарот. Цената на THORChain се тргуваше за 2,81 долари за време на пишувањето, посведочејќи го напливот од 14,18% во последните 24 часа, а нејзиниот еднодневен волумен вртоглаво порасна за 107,38% на 176,98 милиони долари. Крипто е во пораст овој месец, како што се гледа од порастот од над 28% во неговата цена во последните 30 дена.

Ткаат

Цената на Arweave зајакна за 9,97% за да се тргува со 5,73 долари во вторник, 31 октомври. Нејзиниот волумен од вчера вртоглаво се искачи за 118,52% на 19,56 милиони долари, додека нејзината пазарна капа се зголеми за 9,98% на 375,34 милиони долари. Крипто додаде скоро 36% во последните 30 дена, што укажува на позитивен моментум што го забележа досега овој месец.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести