Вести

October 31, 2023

РУНА за пробивање на цената сигнализира потенцијален нахакан тренд со растечки обем на тргување

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Неодамнешното избивање на цената на RUNE од неговата долга настрана траекторија укажува на ран знак за претстојниот нахакан тренд. Овој пробив доаѓа по едногодишен период на настрана акција, што укажува на потенцијален пресврт на трендот. Закрепнувањето на цената на RUNE е поддржано со ескалирање на обемот на тргување и тешка кратка ликвидација.

РУНА за пробивање на цената сигнализира потенцијален нахакан тренд со растечки обем на тргување

Зошто расте цената на RUNE?

Монетата THORChain беше сведок на значително закрепнување, со значителен митинг од 94,8% во текот на изминатите две недели. Овој митинг е поттикнат од растечкиот обем на тргување и силното убедување на купувачот. Избивањето од линијата на отпорот на шемата на канал што се шири дополнително го потврдува крајот на долгата фаза на акумулација и сигнализира промена на трендот.

Потенцијален наплив и нивоа на отпор

Со интрадневна добивка од 5,75% и пораст на обемот на тргување, цената на RUNE се очекува да го продолжи својот нагорен моментум. Се предвидува дека ќе се зголеми за уште 8,6% пред да се сретне со неговото следно големо ниво на отпор на 3,15 долари. Ако растечкиот моментум продолжи, цената би можела да го продолжи трендот на закрепнување на 3,8 долари и евентуално да достигне марки од 5,22 долари.

Можност за корекција

Иако сегашниот тренд е нахакан, важно е да се забележи дека метеорските искачувања често бараат мали повлекувања за одржлив нагорен тренд. Историската анализа на монетата руна открива три корекции за време на нејзиниот неодамнешен четиримесечен митинг, од кои секоја останува над 50% или 61,8% нивоа на поправка на Фибоначи. Затоа, инвеститорите може да одржуваат нахакан изглед, освен ако цената не се спушти под нивото на 50% поништување, кое моментално се наоѓа на 1,89 долари.

Како заклучок, неодамнешното избивање на цената на RUNE од неговата долга настрана траекторија укажува на ран знак за потенцијален нахакан тренд. Закрепнувањето е поддржано со ескалирање на обемот на тргување и тешка кратка ликвидација. Иако можеби е можна корекција, целокупната перспектива останува нахакан сè додека цената остане над нивото на поништување од 50%. Инвеститорите треба внимателно да го следат движењето на цените и да ги земат предвид нивоата на отпор како потенцијални цели за преземање профит.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести