Вести

February 14, 2024

Наплив на корисничка активност и волумен на трансфер: импликации за екосистемот Shiba Inu

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Вовед

Решението за блокчејн на Shiba Inu, Shibarium, неодамна забележа значителен пораст на онлајн ангажирањето, што укажува на повеќецифрен раст во период од 24 часа. Метриката на платформата одразува забележителен пораст во учеството на корисниците, што ја нагласува нејзината растечка важност во крипто заедницата.

Наплив на корисничка активност и волумен на трансфер: импликации за екосистемот Shiba Inu

Зголемување на корисничките сметки

Според податоците од Shibariumscan, бројот на активни сметки на платформата се зголеми од 554 на 826, што претставува пофално зголемување од 49%. Слично на тоа, бројот на нови сметки забележа значителен скок, зголемувајќи се од 21 на 186, што одразува извонреден нето раст од 785,71%. Во моментов, Shibarium може да се пофали со вкупно 63.735 активни сметки, потврдувајќи ја својата привлечност до ентузијастите на SHIB ширум светот.

Зголемување на обемот на трансфери и потврдени договори

Покрај порастот на корисничките сметки, има значително зголемување на обемот на трансфер на BONE, мајчин токен на Shibarium, со забележителен пораст од 220% во истиот период од 24 часа. Понатаму, платформата беше сведок на значителен пораст во создавањето на нови потврдени договори, искачувајќи се за 425% за да достигне вкупно 17 договори.

Импликации за екосистемот Шиба Ину

Овој наплив на корисничка активност означува зголемен интерес и усвојување на блокчејн екосистемот Shiba Inu. Приливот на нови корисници, заедно со зголемените нивоа на ангажираност, сугерира созревање на екосистем со потенцијални импликации за перформансите на SHIB и BONE.

Следење на графиконите на цените и останување информирано

Следењето на графиконите на цените на Shiba Inu токените во светлината на овие случувања е императив, бидејќи зголемената активност на корисниците честопати претходи на значителни движења на пазарот. Напливот на нови корисници и трансакциска активност ја нагласува еволутивната динамика во екосистемот Shiba Inu, навестувајќи ги потенцијалните можности и предизвици кои претстојат.

Бидејќи Shiba Inu продолжува да привлекува разновидна база на корисници и да поттикнува жив екосистем, имателите се охрабруваат да останат будни и информирани во услови на динамика на пазарот што се развива.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести