Вести

October 31, 2023

Монета Солана: Импресивен раст и потенцијално повлекување напред

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Монетата Солана доживеа значителен раст во последниве месеци, при што нејзината цена се искачи од 17,41 долари на 31,99 долари - што претставува зголемување од 84 отсто од средината на септември. Сепак, сегашниот нагорен моментум се соочува со отпор на ниво од 34 долари поради зголемениот притисок за продажба на поширокиот пазар на крипто. Овој отпор е особено евидентен додека Биткоин се бори да ја надмине границата од 35.000 долари.

Монета Солана: Импресивен раст и потенцијално повлекување напред

Совети за надземно снабдување за претстојното повлекување

Постојат индикации дека на хоризонтот може да има мало повлекување. Лажниот пробив од нивото на отпор од 32 долари сугерира дека цената на SOL е подготвена за привремен пад. Дополнително, цената на SOL може да се соочи со интензивен притисок на понудата на марката од 36 долари.

24-часовниот обем на тргување на монетата Солана моментално е 539 милиони долари, што укажува на загуба од 43%.

Растечки шаблон на каналот и потенцијал наопаку

Анализирајќи го графиконот за дневна временска рамка, можеме да видиме дека цената на Солана се тргува во рамките на шемата на растечки канал, што укажува на долгорочен нагорен тренд. Овој модел, во комбинација со преовладувачкиот нахакан моментум, сугерира дека цената на монетата потенцијално би можела да се зголеми за 12% за да ја достигне надземната линија на тренд околу 36 долари.

Нивоа на потенцијална поддршка

Додека цената на SOL неодамна го врати нивото од 32 долари, присуството на надземни снабдувања го попречува дополнителното нагорување. Ова сугерира дека можеби се очекува мало повлекување. Историските податоци покажуваат дека претходните повлекувања никогаш не отишле под нивото на поправка на Фибоначи од 50%, што укажува дека секое претстојно повлекување би можело да најде поддршка околу ознаката од 25,7 долари и потенцијално да го подмлади нагорниот моментум.

Види за притисок на продажба

Во блиска иднина, цената на SOL се чини дека е на нагорна траекторија. Сепак, инвеститорите треба да бидат претпазливи од значителен продажен притисок околу нивото на отпор од 36 долари. Претходните интеракции со овој отпор доведоа до големи корекции, а слична појава може да предизвика цената да се спушти до опсегот од 20 долари.

Како заклучок, додека монетата Солана доживеа импресивен раст, постојат знаци на потенцијално повлекување. Отпорот на ниво од 34 долари и присуството на надземна понуда сугерираат дека на хоризонтот може да има мал пад. Сепак, растечката шема на канали и нивоата на историска поддршка покажуваат дека секое повлекување може да биде привремено и може да обезбеди можност за продолжување на нагорниот момент. Инвеститорите треба внимателно да го следат нивото на отпор од 36 долари за потенцијален притисок за продажба. Генерално, важно е да останете информирани и да бидете внимателни кога донесувате инвестициски одлуки на нестабилниот крипто пазар.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести