Вести

October 31, 2023

Дали монетата SOL може да го пробие нивото на отпор од 35 долари?

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Вовед

Монетата SOL неодамна достигна 10-месечен максимум од 35 долари, што укажува на силно закрепнување на пазарот на криптовалути. Сепак, постои клучна линија на отпор на границата од 35 долари што може да претставува предизвик за понатамошен раст на цените. Оваа статија истражува дали сегашното рели може да го надмине ова клучно ниво.

Дали монетата SOL може да го пробие нивото на отпор од 35 долари?

Моделот на каналот во подем

Траекторијата на цените на SOL формираше закрепнување во облик на V од најниското ниво од 17,4 долари, поддржано со зголемување на обемот на тргување. Ова укажува на доверба на купувачот и заеднички напор да се поттикне средството повисоко. Во текот на изминатите два месеци, алткоинот забележа импресивен пораст од 102%, што го доведе до сегашната трговска цена од 35 долари. Сепак, овој нахакан бран е дел од поголема шема на растечки канали што ја диктира акцијата на цената на SOL во последните 10 месеци.

Клучното ниво на отпор

Тековното рели ја тестираше горната граница на шаблонот на каналот што расте, сигнализирајќи потенцијален пробив. Сепак, историското однесување сугерира дека прекршувањето на овој динамичен отпор често доведува до значителни корекции поради зголемениот притисок за распродажба. Затоа, новите учесници на пазарот треба да бидат претпазливи и да чекаат потврден пробив над ова клучно ниво на отпор. Ако се случи пробив, резултатот може потенцијално да го подигне средството на 55 долари.

Нивото Make-or-Break

Минатата недела, цената на SOL доживеа мало пад на нивото на непосредна поддршка од 32 долари. Сепак, купувачите брзо ги зголемија цените, што укажува на силно пазарно расположение. Со оглед на тоа што монетата SOL сега е на ниво на правење или скрши, слајдот под 32 долари би понудил посилен случај за промена на трендот.

Заклучок

Цената на монетата SOL во моментов се соочува со клучно ниво на отпор од 35 долари. Додека тековниот нагорен моментум ветува, историските обрасци сугерираат дека пробивањето над ова ниво може да доведе до значителни корекции. Новите учесници на пазарот треба да бидат претпазливи и да чекаат потврден пробив пред да донесат какви било инвестициски одлуки. Ако се случи пробив, цената на SOL потенцијално може да достигне 55 долари. Сепак, слајд под 32 долари би укажал на промена на трендот. За инвеститорите е важно внимателно да ја следат акцијата на цените и да бидат претпазливи во оваа ситуација на правење или прекинување.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести