Вести

November 9, 2023

TomiChain: Револуционизирање на скалирањето и употребливоста на Ethereum

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

TomiChain, решението за скалирање на два слоја развиено од Tomi, инфраструктурен проект управуван од DAO, Web 3.0, треба да го револуционизира начинот на кој Ethereum се скалира на глобално ниво. Со своите иновативни карактеристики и партнерства, TomiChain има за цел да се справи со техничките пречки и ограничувања кои го попречија широкото усвојување на блокчејн технологијата.

TomiChain: Револуционизирање на скалирањето и употребливоста на Ethereum

Решавање на предизвикот за употребливост

Блокчејн технологијата нуди уникатни придобивки, но нејзината техничка сложеност го направи предизвик за просечните корисници да ги искористат предностите од нив. TomiChain има за цел да го промени тоа со воведување интуитивни интерфејси и достапни такси за трансакции. Со тоа што го прави блокчејн попристапен, TomiChain отвора нови можности за крајните корисници.

Подобрување на приспособливост и брзина

Едно од главните ограничувања на Ethereum е неговата приспособливост и бавните брзини на трансакцијата. TomiChain, во соработка со zkSync, протокол за скалирање на Ethereum, ја користи технологијата со нула знаење (ZK) за да овозможи над 2.000 трансакции во секунда. Ова е значително подобрување во споредба со моменталниот капацитет на Ethereum од околу 15 трансакции во секунда.

Решавање на високи такси за гас

Покрај приспособливоста, TomiChain се справува со високите такси за гас на Ethereum со воведување на модел за заедничка такса за гас. Овој модел ги дели средствата помеѓу мрежните оператори, креаторите на токени и развивачите на паричници, создавајќи кружна економија и поттикнувајќи учество. Со намалување на трансакциските трошоци, TomiChain го отвора патот за пошироко усвојување на блокчејн технологијата.

Клучни карактеристики на TomiChain

TomiChain нуди неколку клучни карактеристики кои ја подобруваат неговата употребливост и функционалност:

  • Автоматски плаќања: Слично на моделите базирани на претплата, TomiChain овозможува повторлива наплата, обезбедувајќи удобна алатка за монетизација за претплатниците и развивачите на апликации.
  • Генератор без код и рамка DAO: Го поедноставува вклучувањето на нови средства и заедници, што им олеснува на програмерите да се интегрираат со TomiChain.
  • DOP интеграција: TomiChain вклучува домашна интеграција со Протоколот за сопственост на податоци, давајќи им на корисниците целосна контрола врз нивните податоци во секоја интеракција.

Зајакнување на заедницата

Воден од седум лидери во крипто индустријата, Томи е посветен на создавање алтернативен и децентрализиран интернет управуван од заедницата преку DAO. Оваа визија е отелотворена во tomiNet, алтернативата на Tomi на World Wide Web, управувана од DAO. TomiChain ќе служи како централен дел на инфраструктурата tomiNet, напојувајќи ги сите идни лансирања на производи.

Со своите револуционерни карактеристики и посветеноста на пристапноста на корисниците, TomiChain треба да ја револуционизира блокчејн индустријата. Со овозможување трансакции со повеќе токени, пристапни такси и подобрена приспособливост, TomiChain отвора нови можности за програмерите и за крајните корисници. Придружете се на заедницата на Томи и бидете дел од иднината на блокчејн технологијата.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести