Вести

October 31, 2023

Цена на монетата RUNE: Потенцијал за понатамошен раст во услови на пазарен притисок

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Цената на монетата RUNE моментално следи растечка шема на канали на нејзиниот дневен графикон, што укажува на потенцијал за понатамошен раст. Овој модел, во комбинација со нахакан пазарно расположение, поттикна значаен митинг во изминатите девет дена. Сепак, постои загриженост за тоа дали овој нагорен моментум може да го издржи продажниот притисок на пазарите во развој.

Цена на монетата RUNE: Потенцијал за понатамошен раст во услови на пазарен притисок

Формирање на шема на канал

Во текот на изминатите два месеци, цената на монетата THORChain се тргуваше во добро дефинирана шема на канали, со динамични нивоа на поддршка и отпор. На 20-ти октомври, монетата отскокна од долната линија на трендот на каналот, иницирајќи моќен митинг за закрепнување што забележа пораст од 66,75% од неодамнешното ниско ниво од 1,50 долари до сегашната цена од 2,54 долари.

Пробив и потенцијален рели

Неодамнешното пробивање над горната линија на трендови на каналот е позитивен знак, што покажува дека купувачите се подготвени за позначајни добивки. Денешното зголемување од 5,2% дополнително го зајакнува случајот за продолжување на релито. Ако избивањето остане, цената на монетата RUNE може да се зголеми за уште 32,5% и да достигне највисоко ниво од 3,20 долари.

Можност за мало повлекување

Додека краткорочните изгледи за монетата RUNE остануваат нахакан, важно е да се забележи дека поширокиот крипто-пазар доживува зголемен продажен притисок. По толку остар митинг, би се очекувало мало повлекување и би можело да помогне во рекалибрирање на нагорниот моментум. Нарушената линија на тренд или нивото од 2,32 долари може да обезбеди соодветна поддршка за очекуваното повлекување и да придонесе за продолжување на нахакан митинг.

Како заклучок, шемата на каналот на дневниот графикон сугерира дека цената на монетата RUNE има потенцијал за понатамошен раст. Сепак, важно е да се следи продажниот притисок на пазарот и да се биде подготвен за можно мало повлекување. Ако пробивот остане, цената може да се зголеми до 3,20 долари. Инвеститорите треба да ги земат предвид овие фактори кога ги донесуваат своите инвестициски одлуки.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести