Вести

October 31, 2023

Цената на Ethereum на критичен момент: потенцијални предизвици и можности што претстојат

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Цената на Ethereum моментално се колеба на критичен момент, што покажува дека трендот на насока е неизбежен за ова средство. Во текот на изминатите две недели, цената на Ethereum доживеа извонредно закрепнување, зголемувајќи се за 17,8% од нејзината локална поддршка од 15,25 долари до сегашната трговска цена од 1798 долари. Сепак, се чини дека овој митинг се соочува со отпор околу нивото од 1.850 долари, слично на притисокот за снабдување со кој се соочува Биткоин. Присуството на отфрлачки свеќи со долги фитили сугерира зголемен притисок за снабдување, што предизвикува сомнеж за одржливоста на тековното закрепнување.

Цената на Ethereum на критичен момент: потенцијални предизвици и можности што претстојат

Двојниот отпор се заканува за нова корекција

Тековниот тренд на корекција во монетата Ethereum е регулиран со шема на знаме. Нахакан пробив од надземната линија на трендови може да доведе до митинг над 2000 долари. Обемот на тргување во текот на денот со Ether е 6,7 милијарди долари, што укажува на загуба од 5,9%.

Извор: Tradingview

Закрепнувањето на цената на Ethereum се соочува со огромна пречка на ниво од 1.850 долари, што се совпаѓа со горната линија на трендот на нахакан модел на знаме. Во услови на неизвесност околу консолидацијата на цената на Биткоинот, цената на ЕТХ се тргува настрана повеќе од една недела. И покрај обидите на продавачите да го искористат овој пазарен тек, купувачите останаа цврсти во одржувањето на подот од 1.750 долари. Како резултат на тоа, цената на монетата осцилира помеѓу ова ниво на поддршка и надземната линија на трендот.

Одлучното пробивање или дефект од овој опсег ќе обезбеди појасна перспектива за краткорочното дејство на цената. Ако притисокот на понудата на пазарот се засили, падот под нивото од 1.750 долари може да предизвика значителна корекција, задржувајќи го средството во рамките на сегашниот модел на знаме. Во такво сценарио, монетата Ethereum потенцијално би можела да се лизне кон нејзината долна линија на трендови, моментално под марката од 1.500 долари.

Дали цената на Ethereum се движи до 3000 долари?

Додека сегашните пазарни чувства остануваат неизвесни, цената на ЕТХ строго го следи формирањето на моделот на знамето, како што беше потврдено со повеќекратните скокови во рамките на нејзината линија на трендови. Моделот на знамето е нахакан шаблон за продолжување, што сугерира дека треба да ги поттикне купувачите да се пробијат над надземната линија на трендови. Потенцијален пробив со дневно затворање на свеќата би го забрзал моментумот на купување и би можел да го поттикне алткоинот до потенцијална цел од 2.292 долари, проследено со марката од 3.000 долари.

Накратко, цената на Ethereum е на критичен момент, со неизбежен тренд на насока. Присуството на отпор на ниво од 1.850 долари и формирањето на шема на знаме укажуваат на потенцијални предизвици и можности за средството. Трговците и инвеститорите треба внимателно да го следат пробивањето или распаѓањето од тековниот опсег за да добијат увид во краткорочната акција на цените. Придржувањето на цената на ETH до моделот на знамето сугерира нагорно продолжување, со потенцијал за митинг над 2.000 долари, па дури и достигнување на 3.000 долари. Сепак, треба да се земат предвид пазарните несигурности и да се внимава при донесувањето на инвестициските одлуки.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести