Вести

February 12, 2024

Цената на биткоинот се приближува до 50.000 долари во услови на нагорен момент и претстојниот настан за преполовување

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Цената на биткоинот (BTC) привлече значително внимание неодамна бидејќи се приближува до марката од 50.000 долари, поттикната од нахакан неделна дивергенција. Врвниот крипто аналитичар Михаел ван де Попе излезе на X (поранешен Твитер) за да ја нагласи импресивната траекторија на Биткоин, забележувајќи го неговиот неодамнешен прекин над бариерата од 48.000 долари.

Цената на биткоинот се приближува до 50.000 долари во услови на нагорен момент и претстојниот настан за преполовување

Исчекувањето околу движењето на цената на Биткоин дополнително се интензивира со претстојниот настан за преполовување на Биткоинот закажан за април. Историски гледано, преполовувањето на настаните, кои ја намалуваат наградата за ископување нови блокови за половина, а со тоа ја ограничуваат понудата на нови монети, претходеа на нагорни движења во вредноста на Биткоин. Ван де Поп се насочи кон целта од 50.000 долари за Биткоин, припишувајќи го своето предвидување на влијанието на настанот на преполовување.

Движење на цените на биткоинот

Од најновото ажурирање, цената на Биткоин е 48.011 долари, доживувајќи благ пад од 0,36% во последните 24 часа. Сепак, неделата дава попозитивна слика, со зголемување на нејзината вредност од 11,19%. Обемот на тргување со Биткоин, исто така, забележа пораст, за 7,08% во последните 24 часа, со вкупно 20,347,457,133 долари кои циркулираат во тргувањето.

Покрај тоа, неодамнешните статистички податоци од CoinGlass покажуваат дека Биткоин забележал ликвидации од 31,48 милиони долари во текот на изминатиот ден. Оваа бројка вклучува 18,59 милиони долари во долги ликвидации и 12,90 милиони долари во кратки ликвидации, што укажува на мешана реакција од трговците со Биткоин додека се движат во тековните пазарни услови.

Клучните точки:

  • Цената на биткоинот се приближува до границата од 50.000 долари, поттикната од нахакан неделна дивергенција и неодамнешното пробивање над бариерата од 48.000 долари.
  • Претстојниот настан за преполовување на Биткоин во април дополнително го поттикнува очекувањето околу движењето на цената на Биткоинот, бидејќи настаните за преполовување историски претходат на нахакан падови на вредноста на Биткоин.
  • Цената на биткоинот моментално изнесува 48.011 долари, со благ пад од 0,36% во последните 24 часа. Сепак, неделата забележа раст на вредноста од 11,19%.
  • Обемот на тргување со Биткоин се зголеми за 7,08% во последните 24 часа, со вкупно 20.347.457.133 долари кои циркулираат во тргувањето.
  • Неодамнешните статистички податоци од CoinGlass покажуваат дека Биткоин доживеал ликвидација од 31,48 милиони долари во текот на изминатиот ден, што укажува на мешана реакција од трговците во тековните пазарни услови.

Земе:

Цената на биткоинот е на работ да ја достигне границата од 50.000 долари, поттикната од позитивниот моментум на пазарот и претстојниот настан за преполовување. Трговците и инвеститорите внимателно ја следат траекторијата на Биткоин, бидејќи историските обрасци сугерираат потенцијал за нахакан тек. Сепак, важно е да се забележи дека пазарот на криптовалути може да биде нестабилен, а спроведувањето темелно истражување и барањето совет од финансиски експерти е од клучно значење пред да се донесат какви било инвестициски одлуки.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести