Вести

November 2, 2023

Тера Луна Класична заедница: Комисии за динамички валидатори и резултати од гласање

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Terra Luna Classic заедница Фокус на валидатори

Заедницата Terra Luna Classic неодамна донесе важни одлуки во врска со провизиите за валидатори и одобрување на нов модул. Еве ги клучните точки:

Тера Луна Класична заедница: Комисии за динамички валидатори и резултати од гласање

Dyncomm модул за провизии за динамички валидатори

Главниот развивач на Terra Luna Classic, L1TF, официјално го одобри модулот dyncomm за провизии за динамички валидатори. Овој модул ќе донесе флексибилност и ефикасност во структурата на комисијата. Ќе биде тестиран на rebel-2 тест мрежата следната недела, со очекуваниот датум на објавување околу 7 ноември. Fragwuerdig, поранешен развивач на L1TF, ќе го води развојот на динамичните комисии за валидатори.

Одбивање на предлогот за спроведување на Комисијата за валидација од минимум 5%

Заедницата на Terra Luna Classic го отфрли предлогот 11853, кој имаше за цел да спроведе минимална провизија за валидатор од 5%. Предлогот доби 37% од гласовите за и 51% од гласовите против, а 11% беа воздржани. Предлогот бара валидаторите кои не ги исполнуваат условите веднаш да бидат затворени. Меѓутоа, со одобрување на модулот dyncomm, ова правило станува непотребно. Предлогот сугерира да се чува како резервна копија во случај динамичкиот код на комисијата да не успее во иднина.

Резултати од гласањето

Предлогот доби поддршка од 30 валидатори, но на крајот беше одбиен поради противењето на влијателни валидатори како што се Allnodes, DFLunc, JesusIsLord и Stakely. Allnodes, со 16,20% гласовна моќ, одиграа значајна улога во отфрлањето на предлогот.

Ажурирање на пазарот

Во другите вести, цената на LUNC, оригиналниот токен на Terra Luna Classic, доживеа пораст од 4% во последните 24 часа и моментално се тргува со 0,000064 долари. Најниските и високите 24 часа беа 0,0000619 и 0,0000657 долари, соодветно. Од друга страна, цената на USTC, уште еден токен, се намали за 1% во изминатите 24 часа и за 4% за една недела, моментално се тргува со 0,011 долари. Сепак, обемот на тргување за USTC се зголеми за 139% во последните 24 часа.

Заклучок

Фокусот на заедницата Terra Luna Classic на валидаторите е очигледен во нивните одлуки во врска со провизиите за валидатори и одобрувањето на модулот dyncomm. Со отфрлање на предлогот за спроведување на провизија за валидатор од минимум 5% и со одобрување на модулот dyncomm, заедницата има за цел да обезбеди флексибилна и ефикасна структура на комисијата. Овие одлуки беа под влијание на резултатите од гласањето и вклучувањето на влијателни валидатори. Дополнително, ажурирањето на пазарот ги нагласува неодамнешните движења на цените на токените LUNC и USTC.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести