Вести

November 1, 2023

Сигнали за пролонгирање на цената на XRP за продолжен тренд на обновување

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Цената на XRP неодамна се ослободи од двомесечната фаза на акумулација, назначена со тоа, нејзиното излегување од шемата на триаголник. Овој пробив резултираше со добивка од 11%, туркајќи ја цената на монетата од 0,54 долари до сегашното ниво на тргување од 0,6 долари. Сепак, со оглед на моменталната нестабилност на пазарот, останува прашањето: дали купувачите можат да го одржат овој моментум?

Сигнали за пролонгирање на цената на XRP за продолжен тренд на обновување

Сетови на триаголни шаблони го продолжуваат обновувањето

Завршувањето на шемата на триаголник ја поставува цената на XRP за уште еден пораст од 12%. Нивото од 0,66 долари е клучен отпор против купувачите. Обемот на тргување во текот на денот во XRP е 1,56 милијарди долари, што укажува на добивка од 29%.

Во текот на последните неколку месеци, цената на XRP првенствено се тргуваше настрана во рамките на трендовите на шемата на триаголник. Вообичаено, оваа шема се смета за продолжување, што укажува на надолен тренд. Сепак, поттикната од поширокото пазарно расположение, цената на XRP ја проби горната линија на трендот, сигнализирајќи ран знак за промена на трендот.

Цената на XRP е подготвена за одржливо закрепнување

Избивањето на високиот момент на 23 октомври и успешното ресетирање за проверка на одржливоста на цената на 27-ми укажуваат дека цената на XRP е подготвена за одржливо закрепнување. И покрај тековната пазарна неизвесност, цената на XRP се зголеми за скромни 0,3%, формирајќи неутрална дневна свеќа. Според оваа шема, цената на монетата изгледа поставена за уште една добивка од 12%, потенцијално достигнувајќи го нивото од 0,655 долари.

Дали наплатата на XRP ќе достигне 0,75 долари?

Доколку се случи очекуваниот раст на цената на XRP до 0,655 долари, тоа исто така ќе го достигне нивото од 50% на поправка на фазата на корекција што започна во средината на јули. Трговците може да се соочат со интензивен притисок на понудата на ова ниво, што служи како клучна точка за продавачите да го продолжат преовладувачкиот надолен тренд. Сепак, пробивањето над оваа бариера би ја одразило слабоста во мечешкиот момент и би можело да го продолжи трендот на закрепнување на 0,75 долари.

Како заклучок, избивањето на цената на XRP од шемата на триаголник сигнализира продолжен тренд на закрепнување. Иако може да има отпор на ниво од 0,66 долари, тековните пазарни услови и потенцијалното ниво на поправка сугерираат дека цената на XRP би можела да продолжи да расте. Трговците треба внимателно да ја следат акцијата на цената и да ја разгледаат можноста за пробивање над 0,655 долари, што може да укаже на понатамошно нагорно движење кон 0,75 долари.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести