Вести

November 8, 2023

Револуционизирање на финансиската индустрија: Фиксна наспроти пловечка замена на пазар и стапка на влогови на ETH

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Вовед

Пазарот за фиксна наспроти флуктуирачка размена и создавањето на напредна крива за стапката на влогови на ЕТХ станаа значајни во финансиската индустрија. Овој пазар им овозможува на шпекулантите да ги изразат своите ставови за побарувачката на мрежата, нестабилноста и макро настаните со стекнување на изложеност на идната стапка. И дилерите преку шалтер и протоколите DeFi играат клучна улога во создавањето на овие пазари.

Револуционизирање на финансиската индустрија: Фиксна наспроти пловечка замена на пазар и стапка на влогови на ETH

Разбирање на пазарот

На пазарот на фиксни и флуктуирачки swap, договорите се порамнуваат во независно пресметана и добро разбрана вредност. Ова обезбедува транспарентност и доверливост на пазарот. Шпекулантите можат да ги искористат предностите на овој пазар за да ги заштитат своите позиции или да шпекулираат за идната стапка на учество на ЕТХ.

Придобивки и можности

Пазарот за фиксна наспроти флуктуирачка размена и напредната крива за стапката на влогови на ЕТХ нудат неколку придобивки и можности. Шпекулантите можат да ги користат овие пазари за да ги изразат своите ставови и ефикасно да управуваат со нивниот ризик. Дополнително, дилерите преку шалтер и протоколите DeFi можат да создадат нови пазари и да ги прошират своите понуди.

Заклучок

Пазарот за фиксна наспроти флуктуирачка размена и создавањето на напредна крива за стапката на влогови на ETH ја револуционизираа финансиската индустрија. Шпекулантите сега имаат можност да ги изразат своите ставови за побарувачката на мрежата, нестабилноста и макро настаните. ОТЦ дилерите и DeFi протоколите играат клучна улога во создавањето транспарентни и сигурни пазари. Од суштинско значење за учесниците на пазарот е да ги разберат и да ги искористат предностите на овие пазари за ефикасно да управуваат со нивниот ризик и да ги искористат можностите.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести