Вести

October 31, 2023

Разбирање на Златниот крст: Потенцијална корекција во цената на биткоинот

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Вовед

Во една неодамнешна сесија за стратегија, трговецот со крипто Бенџамин Кауен истакнува клучен индикатор кој сугерира потенцијална корекција на цената на Биткоинот (BTC). Овој индикатор, познат како златен крст, историски сигнализираше пад на цената во минатото. Во оваа статија, ќе истражиме што е златниот крст, неговото значење и што може да значи за иднината на Биткоин.

Разбирање на Златниот крст: Потенцијална корекција во цената на биткоинот

Разбирање на Златниот крст

Златниот крст е шема за техничка анализа која се јавува кога 50-дневниот подвижен просек (MA) на средството го надминува неговиот движечки просек од 200 дена. Обично се гледа како нахакан сигнал, што укажува на потенцијален нагорен тренд на цената на средството. Сепак, Кауен истакнува дека Биткоинот историски доживеал повлекување откако е забележан златниот крст.

Историска анализа

Кауен нагласува дека иако златниот крст не гарантира пад на цената, историските податоци сугерираат дека Биткоинот има тенденција да опаѓа прво по појавата на златниот крст. Тој се однесува на претходниот златен крст во февруари, каде што цената на Биткоин падна за приближно 8% до 9%. Ако сега се случи сличен пад, цената на Биткоинот би можела да достигне околу 31.000 долари.

Следење на нивото на поддршка на Биткоин

Кауен внимателно следи дали Биткоин може да го задржи нивото од 31.000 долари како поддршка доколку се случи корекција. Тој верува дека ова ниво на поддршка ќе биде клучно во одредувањето на идната насока на цената на Биткоинот. Доколку нивото од 31.000 долари се претвори во поддршка, тоа би можело да укаже на потенцијално продолжување на нагорниот тренд. Меѓутоа, ако не успее да се одржи како поддршка, цената на Биткоин може да доживее дополнителен пад.

Заклучок

Иако златниот крст е важен показател што треба да се земе предвид, од суштинско значење е да се пристапи со претпазливост. Минатите перформанси не гарантираат идни резултати, а движењето на цената на Биткоин е под влијание на различни фактори. Инвеститорите и трговците треба да спроведат сопствено истражување и анализа пред да донесат какви било инвестициски одлуки. Како што Bitcoin продолжува да се развива, следењето на клучните индикатори како златниот крст може да обезбеди вредни увиди во неговите трендови на цени.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести