Вести

November 23, 2023

Предвидливата природа на пазарот на бикови на Биткоин и изгледите за иднината

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Вовед

Во неодамнешното отворено писмо до инвеститорите, крипто-ветеранот Ден Морхед, извршен директор на Pantera Capital, ги споделува своите сознанија за биковиот пазар на Биткоин и неговото потенцијално времетраење. Морехед ја нагласува уникатната природа на пазарните циклуси на Биткоин, кои тој ги опишува како речиси „туѓи“ по нивната сличност. Тој ја припишува оваа предвидливост на моделот на понуда и дистрибуција на Биткоин, кој ги следи принципите наведени од неговиот псевдоним креатор, Сатоши Накамото.

Предвидливата природа на пазарот на бикови на Биткоин и изгледите за иднината

Предвидлив циклус

Морехед објаснува дека биковиот пазар на Биткоин се карактеризира со различни циклуси, водени од настанот на преполовување што се случува приближно на секои четири години. За време на овие циклуси, наградите на рударите се намалуваат на половина, создавајќи изразена цикличност. Морехед претставува табела што ја прикажува конзистентноста на овие циклуси, при што собири се случуваат во рок од 23 дена од просечното времетраење на пазарот на раст од 2,95 години, а пазарите на мечкини завршуваат во рок од 24 дена од просечното времетраење на пазарот на мечкина цена од 1,05 години.

Изгледот на иднината

Врз основа на историските обрасци, Морхед сугерира дека тековниот пазар на бикови се предвидува да трае приближно до 1 ноември 2025 година, нешто помалку од две години од сега. Сепак, тој нагласува дека досегашните перформанси не се гаранција за идните резултати. Сепак, симетријата и предвидливоста на овие четиригодишни циклуси се неспорно извонредни.

Крипто и блокчејн средства

Во претходното писмо до инвеститорите, Морхед го изрази своето верување дека крипто и блокчејн средствата се подготвени да ги надминат традиционалните класи на финансиски средства. Тој предупреди против преценетите пазари на акции и обврзници, истовремено истакнувајќи го потенцијалот на вистинските стоки и блокчејн средствата. Морехед ги повика институциите да ја зголемат својата изложеност на блокчејн средства, кои тој ги смета за класа на средства од трилиони долари.

Заклучок

Анализата на Ден Морхед за биковиот пазар на Биткоин дава вредни сознанија за предвидливата природа на неговите циклуси. Иако се предвидува дека сегашниот пазар на раст ќе продолжи до ноември 2025 година, инвеститорите треба да бидат претпазливи и да спроведат сопствена длабинска анализа. Одобрувањето на Морхед за блокчејн средствата како ветувачка инвестициска можност дополнително го нагласува потенцијалот на оваа класа на средства во подем.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести