Вести

October 31, 2023

Подемот на нагорните трендови и потенцијалното влијание на настанот на преполовување на крипто пазарот

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Вовед

Во една неодамнешна истражувачка белешка, Чарли Морис, основач и претседател на ByteTree, ја истакна подобрувањето на широчината на крипто-пазарот. Тој напомена дека надолните трендови стануваат ретки, додека нагорните трендови се во пораст. Овој позитивен тренд потенцијално може да биде значаен за крипто индустријата.

Подемот на нагорните трендови и потенцијалното влијание на настанот на преполовување на крипто пазарот

Подемот на нагорните трендови

Според Морис, нагорните трендови на крипто-пазарот добиваат на интензитет. Ова е охрабрувачки знак и за инвеститорите и за ентузијастите. Зголемениот број на нагорни трендови укажува на потенцијално нагорно движење на пазарот.

Преполовување и неговото влијание

Морис исто така спомна дека настанот за преполовување е само шест месеци. Овој настан, кој се случува во светот на криптовалутите, вклучува намалување на наградата за ископување нови монети за половина. Настанот на преполовување историски има позитивно влијание врз цената на криптовалутите, а неговото претстојно појавување го зголемува оптимизмот на пазарот.

Улогата на ФЕД

Дополнително, Морис истакна дека Банката на федерални резерви најверојатно ќе мора повторно да започне со печатење пари наскоро. Оваа изјава сугерира дека сегашните економски услови може да доведат до зголемена инфлација. Во такво сценарио, криптовалутите би можеле да послужат како хеџ против инфлацијата.

Заклучок

Накратко, широчината на крипто-пазарот се подобрува, при што надолните трендови стануваат се поретки, а нагорните трендови во пораст. Претстојниот настан за преполовување и потенцијалот за зголемена инфлација го прават ова возбудливо време за крипто индустријата. Инвеститорите и ентузијастите треба внимателно да ги следат овие случувања и да ги земат предвид можностите што ги претставуваат.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести