Вести

October 31, 2023

Отклучување на потенцијалот од трилиони долари на средства од реалниот свет во DeFi

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Вовед

Средствата од реалниот свет (RWA) се физички средства, како недвижен имот или автомобили, кои се дигитализирани и достапни во апликациите за децентрализирано финансии (DeFi). Овој тренд што се појавува се смета за можност од трилиони долари, бидејќи има потенцијал да го револуционизира начинот на кој луѓето тргуваат и инвестираат во глобални средства.

Отклучување на потенцијалот од трилиони долари на средства од реалниот свет во DeFi

Поедноставување на пристапот до глобалните средства

Традиционално, инвестирањето во глобални средства е сложен процес, регулиран со строги деловни и финансиски закони. Сепак, со доаѓањето на RWA во DeFi, секој во светот сега може да учествува во тргување или инвестирање во кое било глобално средство. Ова ги елиминира бариерите кои претходно го ограничуваа пристапот до овие можности.

Потенцијалното влијание

Дигитализацијата на средствата од реалниот свет отвора свет на можности. Тоа овозможува поголема ликвидност, бидејќи овие средства може лесно да се тргуваат на платформите DeFi. Дополнително, таа овозможува фракционална сопственост, што значи дека поединците можат да инвестираат во дел од средството наместо да мора целосно да го купат. Ова го демократизира инвестирањето и дава можности за поединци кои можеби претходно немале пристап до такви инвестиции.

Заклучок

Средствата од реалниот свет во DeFi претставуваат можност од трилиони долари. Со дигитализирање на физичките средства и нивно пристапување до секој во светот, се поедноставува процесот на тргување и инвестирање во глобални средства. Ова има потенцијал да ја револуционизира финансиската индустрија и да обезбеди можности за поединци кои претходно биле исклучени од такви инвестиции.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести