Вести

November 1, 2023

Наплив на цената на тета монетата и потенцијална корекција: што трговците треба да знаат

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Цената на монетата Тета доживеа значителен пораст во последниве недели, зголемувајќи се од 0,564 долари до сегашната трговска цена од 0,745 долари, што бележи зголемување од 32%. Овој наплив на интерес за купување ја позиционираше монетата да ја предизвика горната линија на тренд на долгогодишната шема на паѓање на клиновите, што укажува на потенцијално продолжување на нејзиниот нагорен моментум.

Наплив на цената на тета монетата и потенцијална корекција: што трговците треба да знаат

Надземното снабдување се заканува со нова корекција

Сепак, цената на Тета може да се соочи со интензивна понуда од 0,85 долари, усогласена со надолната линија на трендот. Намалениот пресврт од оваа линија на отпор може да предизвика пад на цената од 26%. Обемот на тргување во текот на денот во Тета е 105,5 милиони долари, што укажува на добивка од 505%.

Во текот на изминатите 16 месеци, цената на THETA беше во постојан надолен тренд, со формирање на опаѓачки клин модел. Овој модел имаше значително влијание врз однесувањето на пазарот, при што цената се врати двапати од горните и долните линии на трендови.

Претходно денеска, цената на Theta се обиде да ја пробие линијата на надземниот отпор, скокајќи за 17,67% во услови на пораст на обемот на тргување. Сепак, монетата не успеа да ги задржи овие придобивки, што доведе до свеќа за отфрлање со долг фитил на дневната табела.

Овој притисок на понудата на клучните нивоа на отпор покажува дека продавачите продолжуваат да ги бранат повисоките цени, што може да предизвика значителна корекција во блиска иднина. Ако цената се затвори под денешниот минимум од 0,722 долари, добивките направени во октомври може брзо да се избришат, повлекувајќи го алткоинот назад во регионот од 0,56 долари.

Дали обновувањето на цената на THETA ќе достигне 1 долар?

Краткорочните изгледи за Тета се движат од странично до надолни, со оглед на нестабилноста на пазарот и притисоците од надземни набавки. Сепак, конвергирачката природа на трендовите на моделот сугерира дека надолниот моментум може да биде исцрпен, обезбедувајќи можност за купувачите повторно да ја преземат контролата врз трендот. Успешен нахакан пробив над горната линија на трендот ќе послужи како ран показател за пресврт на трендот и може да ја поттикне монетата кон нивото од 1,236 долари, што претставува извонреден раст од 66% од нејзината сегашна позиција.

Накратко, додека цената на монетата Тета доживеа значително зголемување во последниве недели, присуството на надземни снабдувања и потенцијалот за нагло пресврт укажуваат на можноста за корекција во блиска иднина. Трговците треба внимателно да го следат дејството на цената и да ги земат предвид потенцијалните ризици пред да донесат какви било инвестициски одлуки.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести