Вести

November 6, 2023

Можност за закрепнување: Корекцијата на цената на Memecoin може да предизвика висок нахакан митинг

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Тековната корекција на цената на MEME може да го надополни нагорниот моментум за високо нахакан митинг.

Можност за закрепнување: Корекцијата на цената на Memecoin може да предизвика висок нахакан митинг

Вовед

На 3-ти ноември, Memecoin (MEME) доживеа значителен пораст на вредноста, вртоглаво порасна за 2.500% по неговото лансирање на различни берзи на дигитални валути. Ова извонредно искачување ја придвижи нејзината цена од првичните 0,001 долари на импресивен врв од 0,0245 долари, оставајќи впечатлив зелен столб на дневната шема на цени. Сепак, релито наиде на отпор околу 0,029 долари, што доведе до зголемена распродажба и иницирање фаза на корекција на цените додека купувачите се обидоа да го вратат својот надолен чекор.

Степенот на исправката

Тековната корекција на цената на Memecoin може да резултира со дополнителен пад од 25%. Оваа корекција е поттикната од одржливата продажба и надолното расположение на пазарот. Сепак, нахакан пробив од линијата на надземниот отпор може да сигнализира продолжување на нагорниот тренд.

Обем на тргување

Обемот на тргување во текот на денот во Memecoin моментално е 24,9 милијарди долари, што укажува на добивка од 39%. Овој висок обем на тргување сугерира значителна пазарна активност и интерес за монетата.

Нивоа на поддршка

Закрепнувањето на Memecoin наиде на значителен отпор на прагот од 0,029 долари, што доведе до период на консолидација. Оваа консолидација формираше триаголна или ознака шема, што укажува на потенцијален тренд на корекција. Цената на монетата се спушти под основната линија на моделот, што резултираше со пад од 16% до преовладувачката цена од 0,02 долари. Сепак, ова повлекување е од клучно значење за потврдување на стабилноста на монетата при покачени вреднувања и за заживување на нахакан сили.

Според нивоата на повторно следење на Фибоначи, забележливите репери за поддршка на 0,0185 долари и 0,015 долари може да претставуваат погодна основа за купувачите да продолжат со нагорна траекторија. Овие нивоа кореспондираат со нивоата на поправка од 38,2% и 50%, соодветно. Спуштањето под критичното ниво од 50% Фибоначи може да укаже на разредување на нагорната сила.

Потенцијално закрепнување

Корекцијата на цената на memecoin може да се следи со користење на опаѓачка линија на отпорност која е почитувана трипати во последните два дена. Овие пресвртувања одразуваат начеста доминација дури и во услови на обид за подем на цените. Затоа, продавачите може да ја продолжат корективната фаза додека оваа бариера не биде недопрена. Потенцијалните купувачи кои бараат влезни точки треба да бидат подготвени за веродостојно пробивање над оваа клучна линија на отпор.

Заклучок

Додека Memecoin моментално доживува корекција на неговата цена, ова може да послужи како можност за потенцијално закрепнување и висок нахакан митинг. Трговците и инвеститорите треба внимателно да ги следат ценовните активности и клучните нивоа на поддршка за да донесат информирани одлуки. Важно е да се земе предвид расположението на пазарот и севкупниот тренд пред да влезете во какви било позиции.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести