Вести

October 31, 2023

Може ли Dogecoin да ја одржи својата нагорна траекторија во услови на несигурности на пазарот?

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Објавено пред 25 секунди

Може ли Dogecoin да ја одржи својата нагорна траекторија во услови на несигурности на пазарот?

Купувачите на Dogecoin покажаа силен афинитет за растечка линија на трендови што делуваше како динамична поддршка во текот на изминатите две години. Најновото отскокнување од оваа линија се случи на 19-ти октомври, притискајќи ја цената од 0,057 $ на 0,069 $ - забележителна добивка од 21,3%. И покрај овој позитивен моментум, останува прашањето: Дали овој мемекоин може да ја одржи својата нагорна траекторија во услови на преовладувачките пазарни неизвесности?

Дали цената на DOGE ќе ја достигне ознаката од 0,1 долари?

  • Растечката линија за поддршка го спречува Dogecoin од голема корекција.
  • Нахакан кросовер помеѓу 20 и 50-дневната EMA го поддржува тековниот нагорен подем.
  • 24-часовниот обем на тргување во Dogecoin е 182 милиони долари, што укажува на загуба од 65%.
  • Извор-Tradingview

Во изминатите шест месеци, цената на Dogecoin беше во фаза на консолидација, отскокнувајќи од растечката линија на поддршка околу опсегот од 0,055 до 0,06 долари во три наврати. Овие пресврти сугерираат дека купувачите се активни на овие нивоа, гледајќи ги како атрактивни влезни точки.

Покрај тоа, страничното движење, исто така, доведе до формирање на нахакан шаблон за пресврт „Двојно дно“. Поттикнат од оваа шема и поширокото закрепнување на пазарот, Doge се искачи на моменталната трговска цена од 0,69 долари.

Додека продолжувањето на ова закрепнување изгледа валидно, монетата доживеа мало повлекување откако го погоди отпорот околу 0,075 долари. Ако средството успее да се одржи над непосредната поддршка од 0,067 долари, купувачите би можеле да го продолжат неговото закрепнување за уште 20% за да го достигнат деколтето на моделот на 0,085 долари.

Прекинот над ова деколте би бил силен нахакан сигнал, потенцијално иницирајќи митинг надвор од психолошката бариера од 0,1 долари.

Дали страничниот тренд ќе продолжи?

И покрај овие оптимистички краткорочни проекции, се очекува средството да исполни значителен продажен притисок околу марката 0,085 долари. Ова се должи на сливот со надолната линија на отпорот што историски предизвика значителни корекции. Ако средството почне да покажува знаци на отфрлање на ова ниво, тоа може да го зајакне трендот на продолжување настрана.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести