Вести

October 31, 2023

Кардано китовите се акумулираат како скокови на цените на ADA по 200-DMA

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Altcoin Cardano доживува позитивен тренд на пазарот на крипто, собирувајќи се заедно со другите криптовалути. Во последните 24 часа, цената на ADA се зголеми за 2,47%, достигнувајќи 0,300 долари, со пазарна вредност од 10,5 милијарди долари.

Кардано китовите се акумулираат како скокови на цените на ADA по 200-DMA

Кардано китовите се акумулираат

Податоците од синџирот откриваат дека заспаните монети Кардано почнале да се движат, а китовите од АДА повторно се акумулираат. Според податоците на Santiment, Кардано постигна значајна пресвртница во неактивна активност на монети. Мрежата забележа најголемо движење на постари паричници со $ADA од април 2022 година, што укажува на оживување на монети кои повторно влегуваат во оптек. Покрај тоа, паричниците кои содржат од 100.000 до 10 милиони $ADA се во фаза на акумулација.

Импресивни бројки во Q3

Неодамнешното зголемување на цените на ADA е поддржано од силните Q3 бројки пријавени од екосистемот Кардано. Кардано доживеа извонреден пораст на вкупната заклучена вредност за децентрализирани финансии (DeFi) (TVL) во текот на третиот квартал. Оваа метрика покажа значителен пораст од 198% во однос на кварталот (QoQ), придвижувајќи го Кардано од неговото претходно рангирање од 34 на импресивно 15. Ова достигнување претставува еден од најзначајните периоди на раст за Кардано оваа година.

Растот на Кардано е дополнително нагласен со клучните метрики. Просечните дневни активни адреси достигнаа 41.137, а просечните дневни трансакции беа вкупно 60.356 за кварталот. Дополнително, други важни метрики, како што се Просечните дневни трансакции на DApp и просечниот дневен обем на тргување со NFT, покажаа импресивни бројки од 49.388 и 0,6 милиони долари, соодветно.

Стабилната вредност на протоколот, исто така, покажа значителен раст, со извонреден пораст од 16% во споредбата квартал на квартал (QoQ) и импресивен пораст од 461% во периодот од година до датум (YTD). Во извештајот се нагласува дека порастот на стабилните коини првично беше поттикнат од iUSD, но подоцна, протоколите како Wanchain воведоа премостени верзии на USDT и USDC, дополнително придонесувајќи за овој митинг.

Зголемување на цената на ADA од 200-DMA

Со неодамнешниот пораст на цените, цената на ADA ја надмина 200-дневната ЕМА, околу 0,298 долари. Ова потенцијално може да го зголеми притисокот за купување на криптовалутата во иднина.

Сепак, важно е да се забележи дека со дневно читање на УПП од 78%, постои јасен знак за силен нахакан импулс. Сепак, ова може да укаже и на тоа дека средството се приближува кон условите за прекумерно купување.

Накратко, неодамнешните перформанси на Кардано беа импресивни, со позитивен тренд на цените и значителен раст во различни метрики. Акумулацијата на ADA од китовите и порастот на бројките Q3 ја демонстрираат зголемената популарност и силата на екосистемот Кардано. Инвеститорите треба да го земат предвид потенцијалниот притисок за купување и да го следат отчитувањето на УПП додека средството се приближува до условите за прекупување.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести