Вести

October 31, 2023

Извештајот на ГАО ги истакнува грижите и повиците за формално донесување правила во насоките за криптовалути

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Канцеларијата за одговорност на Владата (ГАО) заклучи во извештајот дека упатството за криптовалутите од 2022 година требало да се третира како формално правило. Во извештајот се наведува дека индустријата верува дека ова упатство ја загрозува способноста на крипто-инвеститорите да најдат сигурни пристаништа за нивните средства. Според федералните процедури за донесување правила, ГАО тврди дека сметководствениот билтен требало да помине низ друг процес, вклучително и доставување до Конгресот пред да стапи на сила. Сепак, извештајот појаснува дека овој наод не влијае директно на тековниот статус на билтенот како технички необврзувачка политика на ДИК.

Извештајот на ГАО ги истакнува грижите и повиците за формално донесување правила во насоките за криптовалути

Извештајот на ГАО ја нагласува загриженоста што ја покрена индустријата во врска со упатствата за криптовалутите од 2022 година. Индустријата верува дека ова упатство претставува закана за способноста на крипто инвеститорите да најдат безбедни засолништа за нивните средства. ГАО тврди дека упатството требало да се третира како формално правило, следејќи ги соодветните федерални процедури за донесување правила. Ова ќе бараше поднесување до Конгресот пред да стапи на сила.

Важно е да се напомене дека заклучокот на ГАО не го менува моменталниот статус на сметководствениот билтен како технички необврзувачка политика на ДИК. Сепак, извештајот го привлекува вниманието на потребата од темелно разгледување на процесот на креирање правила за насоки за криптовалути.

Како заклучок, извештајот на ГАО ја нагласува загриженоста на индустријата за упатствата за криптовалутите од 2022 година и ја нагласува потребата за поформален процес на креирање правила. Инвеститорите на крипто треба да останат информирани за какви било ажурирања или промени во упатствата и да продолжат да бараат безбедни пристаништа за нивните средства.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести