Вести

October 31, 2023

Враќање на цената на Кардано: Предизвици и можности за купувачите

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Цената на Cardano доживеа значително закрепнување во последните две недели, поттикната од моделот на „двојно дно“ и севкупниот нагорен тренд на поширокиот крипто пазар. Цената на АДА се зголеми за 23,38% од месечниот минимум од 0,24 долари до сегашната трговска цена од 0,296 долари. Сепак, постојат потенцијални предизвици што купувачите треба да ги земат предвид во услови на тековната нестабилност на пазарот.

Враќање на цената на Кардано: Предизвици и можности за купувачите

Одржување на нагорниот моментум

Купувачите се соочуваат со прашањето дали можат да го одржат нагорниот моментум на АДА. Избивањето над нивото на отпор од 0,3 долари може да го засили притисокот за купување. Дополнително, потенцијалниот нахакан кросовер помеѓу 20-дневните и 100-дневните експоненцијални подвижни просеци (EMA) може дополнително да го поддржи продолжувањето на тековното закрепнување. Сепак, важно е да се забележи дека обемот на тргување во текот на денот во АДА во моментов изнесува 127 милиони долари, што укажува на загуба од 23%.

Надземно снабдување и повторно следење

Во текот на изминатата недела, цената на Кардано се бореше да се пробие над 200-дневната ЕМА, која моментално е околу 0,982 долари. Присуството на значителна надземна понуда е видливо од отфрлањата на долгите фитил на дневните свеќи, што ги попречува напорите на купувачите да ја поттикнат цената повисока. Ако продажниот притисок продолжи, АДА може да доживее мало поништување за да го врати нагорниот импулс. Според Fibonacci Retracement Tool, потенцијалните нивоа на поддршка за купувачите се на 0,284 $ (23,6% Fib) и 0,276 $ (38,2% Fib), кои би можеле да послужат како силни точки за враќање.

Предизвикување на бариерата од 0,3 долари

Ако АДА успее да ги задржи гореспоменатите нивоа на поддршка, купувачите може да имаат можност да ја оспорат психолошката бариера од 0,3 долари. Ова ниво е исто така во непосредна близина на долготрајната линија на отпорот. Сепак, инвеститорите треба да бидат претпазливи, бидејќи неуспехот да се скрши овој двоен отпор може да укаже на точка на пресврт за продавачите да ја вратат контролата.

Фаза на потенцијална корекција

Додека краткорочните изгледи за ADA изгледаат нагорни, потенцијалниот раст до нивото од 0,3 долари може да наиде на значителен продажен притисок поради сливот со опаѓачката линија на отпорот. Историските податоци сугерираат дека претходните повторно тестирања на ова ниво резултирале со значителни корекции на цените. Затоа, сите знаци на отфрлање на цената на ова ниво може да предизвикаат нова фаза на корекција за монетата Кардано.

Како заклучок, тековното закрепнување на цената на Кардано претставува можност за купувачите, но тие мора да бидат свесни за потенцијалните предизвици што претстојат. Одржувањето на нагорниот моментум, надминувањето на надземното снабдување и пробивањето на бариерата од 0,3 долари ќе бидат клучни фактори што треба да се следат. Дополнително, треба да се внимава при потенцијалниот продажен притисок и историскиот тренд на отпор. Со разгледување на овие фактори, инвеститорите можат да донесат информирани одлуки во врска со нивните акции во АДА.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести