Вести

November 7, 2023

Биткоинот добива нахакан моментум: Сигнали на синџирот и прилив на капитал

Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
WriterАна Стојановска (Ana Stojanovska)Writer
ResearcherNikos PapadopoulosResearcher

Вовед

Еден крипто-трговец идентификуваше неколку сигнали на синџирот што укажуваат на тоа дека Биткоин (BTC) добива нахакан импулс. Оваа анализа се заснова на создавање на стотици илјади нови биткоин паричници во неделата, бидејќи БТК достигна 35.000 долари.

Биткоинот добива нахакан моментум: Сигнали на синџирот и прилив на капитал

Метрика на синџирот

Првиот сигнал е значителното зголемување на бројот на креирани нови БТК адреси. Повеќе од 700.000 нови адреси беа генерирани само во неделата, што претставува важна пресвртница во растот на мрежата на БТК. Овој раст се смета за еден од најдобрите предвидувачи за движењето на цените.

Вториот сигнал е основата на трошоците на долгорочните иматели на БТК. Во моментов, цената на Биткоин е над просечната цена за стекнување на сите монети кои се чуваат повеќе од шест месеци. Историските податоци сугерираат дека оваа метрика на синџирот им претходела на големите собири на бикови во минатото.

Нахакан пазарно чувство

Ако БТК ја задржи својата цена над основата на трошоците на сопственикот од шест месеци до три години, тоа може да укаже на промена на нахакан пазарно расположение. Претходните случаи кога БТК го надмина ова ниво резултираа со значителни течења со бикови, со добивки од 4.778%, 99% и 787%.

Моментална цена

Во моментот на пишување, Биткоинот се проценува на 34.922 долари.

Приливи на капитал

Аналитичарот, исто така, ја нагласува значителната количина на капитал што се влева во дигиталните средства. Во период од 30 дена, крипто беше сведок на прилив од милијарди долари, достигнувајќи го највисокото ниво во 2023 година од речиси 10,97 милијарди долари.

Заклучок

Комбинацијата на сигнали во синџирот и анализа на пазарот сугерира дека Биткоин добива нахакан импулс. Зголемувањето на новите адреси на БТК и цената што ја надминува долгорочната основа на трошоците на сопственикот укажуваат на позитивно расположение на пазарот. Дополнително, значителните приливи на капитал во дигиталните средства дополнително ја поддржуваат оваа перспектива. Инвеститорите треба да ги земат предвид овие фактори кога донесуваат одлуки за инвестирање во Биткоин и други криптовалути.

About the author
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
Ана Стојановска (Ana Stojanovska)
About

Ана Стојановска е динамична личност во светот на онлајн играње во Северна Македонија. Со страст кон технологијата и локалните нијанси, таа се специјализира за локализација на содржината на онлајн казина за да резонира со македонските ентузијасти.

Send email
More posts by Ана Стојановска (Ana Stojanovska)

Најнови вести

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB
2024-02-16

Шибариум: просперитетна заедница, импресивен раст и зголемена стапка на изгореници на SHIB

Вести